Zaměstnávání osob se zdravotním postižením - Brejníková, Monika (2020)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Teoretická část práce zahrnuje objasnění nejdůležitějších pojmů, právní předpisy České republiky, Evropské unie i mezinárodních organizací, které se týkají zaměstnávání osob se zdravotním postižením, jakož i samotnou problematiku zaměstnávání těchto osob. Praktická část spočívá v analýze podmínek, výhod a nevýhod zaměstnávání osob se zdravotním postižením, a to prostřednictvím metody dotazování formou rozhovorů s vybranými subjekty zaměstnávajícími osoby se zdravotním postižením.