Výnosnost těžby kryptoměn - Kern, Lukáš; Jedlinský, Jakub; Valík, Lubomír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Předmětem této bakalářské práce je analýza těžby kryptoměn. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy. Teoretická část se dále zabývá Bitcoinem a jeho použitím, těžbou a jejími způsoby, alternativními kryptoměnami a hrozbami spojenými s těžbou kryptoměn. Autor udává také ucelený pohled na historii těžby, cenu elektrické energie a zdanění kryptoměn. Praktická část se věnuje komparaci těžby Bitcoinu a Monera. V této analýze je popsáno nastavení zařízení vhodného k těžbě, dále jsou porovnávány podmínky, za kterých je těžba profitabilní. Výsledky vyvozené analýzou se jeví pro těžaře kryptoměn jako nepříznivé. Tato práce ve svých závěrech ukázala, že těžba kryptoměn se v současné době v České republice nevyplatí. Problémem je vyšší cena elektrické energie a nižší hodnota sledovaných kryptoměn. Autor proto investování do zařízení pro těžbu kryptoměn nedoporučuje.
Vedoucí práce: Jakub Jedlinský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses