Právo akcionáře podílet se na zisku - Řeháková, Hana; Kříž, Radim, 1965-; Hásová, Jiřina, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Cílem práce je vyzkoumat zda-li se právní úprava novely zákona o obchodních korporacích (zákon č. 33/2020 Sb.) odlišuje od aktuální právní úpravy (zákon č. 90/2012 Sb.) a nakolik přináší výraznou změnu v oblasti práva na podíl na zisku a jiných vlastních zdrojích, a to v četně související otázky, zda a za jakých podmínek lze i po novele zákona o obchodních korporacích modifikovat právo podílet se na zisku a jiných vlastních zdrojích.
Vedoucí práce: Radim Kříž
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses