Dotační podvod - Sůvová, Tereza; Moravec, Tomáš, 1983-; Levý, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Bakalářská práce s názvem dotační podvod se nejprve zabývá majetkovou škodou, vývojem obecně podvodů a vyčlenění zvláštního druhu podvodu, tedy dotačního podvodu. Také zmiňuje trestní odpovědnost právnických osob, která je v tomto případě důležitá. Cílem této práce je seznámení se s právní úpravou dotačního podvodu. Analyzuje také dopady tohoto trestného činu z pohledu kriminalistického a ekonomického na ČR a náročnost odhalování, objasňování a vyšetřování. Následně se v práci poukazuje na prevenci a preventivní opatření proti tomuto druhu trestné činnosti a na závěr jsou navrhnuty zlepšení a další preventivní opatření, která by mohla pomoct omezit a eliminovat páchání tohoto trestného činu.
Vedoucí práce: Tomáš Moravec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses