Udržitelný rozvoj cestovního ruchu Prahy - Daňhel, Lukáš; Dvořák, Antonín; Šauer, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Tématem bakalářské práce je cestovní ruch v Praze a jeho udržitelný rozvoj. Hlavním cílem je analýza vlivu nočního starosty na cestovní ruch v Praze. Data byla získána pomocí obsahové analýzy a z průzkumu mezi návštěvníky noční Prahy. Metodou komparativní analýzy byla funkce nočního starosty Prahy srovnána s jinými městy ve světě, které funkci zavedly, a dále byl analyzován přínos zavedených opatření pro cestovní ruch. Úvodní kapitola se věnuje typologii cestovního ruchu a druhá kapitola rozebírá udržitelný rozvoj. Následně je představena Praha jako město, analyzována je návštěvnost a nabídka cestovního ruchu. Čtvrtá kapitola podrobně analyzuje noční život v Praze, funkci nočního starosty u nás i ve světě a představuje výsledky dotazníkového šetření mezi návštěvníky noční Prahy, který vyvrací předsudky o opilých zahraničních turistech jako hlavním zdroji rušení nočního klidu. Závěrečná kapitola reflektuje aktuální problémy cestovního ruchu v Praze, kterými jsou overtourism a dopady pandemie nemoci COVID-19 na cestovní ruch v Praze.
Vedoucí práce: Antonín Dvořák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses