Projevy neutrality v rakouské veřejné diplomacii - Sochor, Jiří (2020)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na projevy neutrality v rakouské veřejné diplomacii. Cílem práce je zachytit, jak neutralita ovlivnila postavení Rakouska v mezinárodním společenství. Text se pro naplnění cílů dělí do tří hlavních kapitol. První část textu obsahuje teoretický základ pro vývoj práce a je zde charakterizován systém veřejné diplomacie. Dále práce zahrnuje konkrétní analýzu rakouské veřejné diplomacie, včetně strategie a aktérů, kteří se na ní podílí. V neposlední řadě je zde definována neutralita a jsou zde zkoumány vlivy neutrality na budování rakouské národní identity a na prezentaci státu v zahraničí.