Projevy neutrality v rakouské veřejné diplomacii - Sochor, Jiří; Peterková, Jana, 1971-; Lobastova, Svetlana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na projevy neutrality v rakouské veřejné diplomacii. Cílem práce je zachytit, jak neutralita ovlivnila postavení Rakouska v mezinárodním společenství. Text se pro naplnění cílů dělí do tří hlavních kapitol. První část textu obsahuje teoretický základ pro vývoj práce a je zde charakterizován systém veřejné diplomacie. Dále práce zahrnuje konkrétní analýzu rakouské veřejné diplomacie, včetně strategie a aktérů, kteří se na ní podílí. V neposlední řadě je zde definována neutralita a jsou zde zkoumány vlivy neutrality na budování rakouské národní identity a na prezentaci státu v zahraničí.
Vedoucí práce: Jana Peterková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses