Komparace sociálního pojištění zaměstnanců a osob samostatně výdělečně činných v České republice - Marek, Vladimír (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá komparací postavení zaměstnance a osoby samostatně výdělečně činné v rámci systému sociálního pojištění v České republice. Pojištěnci jsou srovnáváni v rámci systému veřejného zdravotního pojištění, nemocenského pojištění a důchodového pojištění. Postavení pojištěnců je porovnáváno zejména na základě finanční a administrativní zátěže. Práce končí shrnutím nejdůležitějších informací.