Nová právní úprava znalecké činnosti - Vondráčková, Michaela (2020)
Diplomová práce se zabývá zejména porovnáním zákonné úpravy znalecké činnosti, tj. zákona č. 36/1967 Sb., o znalcích a tlumočnících, ve znění pozdějších předpisů, a nově přijatého zákona č. 254/2019 Sb., o znalcích, znaleckých kancelářích a znaleckých ústavech, jenž má vejít v platnost 1. 1. 2021, přičemž k dispozici prozatím není tento zákon provádějící vyhláška. V diplomové práci jsou popsány nejdůležitější změny, které nová právní úprava přináší, a okolnosti, jenž k těmto změnám vedly. Součástí práce je také porovnání české úpravy znalecké činnosti s úpravou v Německu a Rakousku. V závěru práce je uvedeno vlastní zhodnocení úpravy znalecké činnosti a vlastní doporučení pro další úpravu.