Nová právní úprava znalecké činnosti - Vondráčková, Michaela; Štěpánek, Petr; Moravec, Tomáš, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Diplomová práce se zabývá zejména porovnáním zákonné úpravy znalecké činnosti, tj. zákona č. 36/1967 Sb., o znalcích a tlumočnících, ve znění pozdějších předpisů, a nově přijatého zákona č. 254/2019 Sb., o znalcích, znaleckých kancelářích a znaleckých ústavech, jenž má vejít v platnost 1. 1. 2021, přičemž k dispozici prozatím není tento zákon provádějící vyhláška. V diplomové práci jsou popsány nejdůležitější změny, které nová právní úprava přináší, a okolnosti, jenž k těmto změnám vedly. Součástí práce je také porovnání české úpravy znalecké činnosti s úpravou v Německu a Rakousku. V závěru práce je uvedeno vlastní zhodnocení úpravy znalecké činnosti a vlastní doporučení pro další úpravu.
Vedoucí práce: Petr Štěpánek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses