Marketingová strategie vybrané firmy - Zitová, Kristýna (2020)
Bakalářská práce se zabývá marketingovou strategií společnosti BEET s.r.o. Jedná se o plánovaný bezobalový online obchod poskytující rozvoz potravin. Práce je rozdělena do dvou částí, teoretické a praktické. Teoretická část se věnuje marketingovému řízení podniku se zaměřením na marketingové strategie. Následuje popis metod a analýz, které budou k sestavení strategie použity. Také jsou zde definovány pojmy jako společenská odpovědnost firem, problematika odpadu a koncept Zero Waste. V praktické části je zpracována situační analýza, v níž je hlavní pozornost věnována vnějšímu a vnitřnímu prostředí podniku. Nejdůležitější výstupy situační analýzy jsou dále shrnuty ve SWOT analýze. Pomocí dotazníkového šetření, kterého se zúčastnilo 274 respondentů, byl určen profil cílového zákazníka a marketingový mix společnosti. V závěru práce je navržena marketingové strategie opírající se o Porterovy konkurenční strategie. Zaměřuje se zejména na diferenciaci společnosti BEET od ostatních bezobalových prodejen.