Marketingová strategie vybrané firmy - Zitová, Kristýna; Mokrejšová, Veronika, 1985-; Zadražilová, Dana, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Bakalářská práce se zabývá marketingovou strategií společnosti BEET s.r.o. Jedná se o plánovaný bezobalový online obchod poskytující rozvoz potravin. Práce je rozdělena do dvou částí, teoretické a praktické. Teoretická část se věnuje marketingovému řízení podniku se zaměřením na marketingové strategie. Následuje popis metod a analýz, které budou k sestavení strategie použity. Také jsou zde definovány pojmy jako společenská odpovědnost firem, problematika odpadu a koncept Zero Waste. V praktické části je zpracována situační analýza, v níž je hlavní pozornost věnována vnějšímu a vnitřnímu prostředí podniku. Nejdůležitější výstupy situační analýzy jsou dále shrnuty ve SWOT analýze. Pomocí dotazníkového šetření, kterého se zúčastnilo 274 respondentů, byl určen profil cílového zákazníka a marketingový mix společnosti. V závěru práce je navržena marketingové strategie opírající se o Porterovy konkurenční strategie. Zaměřuje se zejména na diferenciaci společnosti BEET od ostatních bezobalových prodejen.
Vedoucí práce: Veronika Mokrejšová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: manažer obchodu [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses