Porovnání jaderné a kybernetické hrozby : pravděpodobnost a dopady na společnost - Farkotová, Lenka (2020)
S rozvojem moderních technologií přicházejí i nové hrozby, kterým lidstvo musí čelit. Zatímco ve druhé polovině 20. století byly životy lidí doprovázeny strachem z hrozby jaderné, v dnešním světě se začíná významně rozvíjet hrozba kybernetická. Hlavním cílem této práce je charakterizovat a porovnat jadernou a kybernetickou hrozbu, zjistit pravděpodobnost uskutečnění obou hrozeb a dopady na společnost z různých hledisek.