Nákupní kanály vietnamských obchodníků - Ha, Tuan Anh (2020)
Bakalářská práce se zabývá nákupními kanály vietnamských obchodníků. V dnešní době lze nalézt vietnamské "večerky" skoro všude na území České republiky, a proto je vhodné zjistit více o původu prodávaného zboží v těchto obchodech.Autor si vybral toto téma, protože by rád dokázal, že prodávané zboží ve vietnamských obchodech má dobrou kvalitu a také chtěl zjistit jakým způsobem tito obchodníci nakupují své zboží. Hlavní zkoumanou oblastí si vybral autor Liberecký kraj.Pro svůj výzkum použil metody pozorování a analýzy.Teoretická část práce se věnuje informacím o maloobchodě a její vlivy na ekonomiku. Dále o vietnamském podnikání a to jak z hlediska historie tak současnosti.Praktická část je rozdělena do dvou menších sekcí. V první sekci analyzuje autor jednu prodejnu v Libereckém kraji, za účelem sestavení vzoru vietnamského obchodu pro pozdější dotazování. V druhé sekci jsou shrnuty výsledky rozhovorů s vietnamskými majiteli obchodů.Na konci své práce autor porovnal své výsledky a došel k závěru, že vietnamští obchodníci v Libereckém kraji řídí a zásobují své obchody velice podobnými způsoby. Tato práce se zkoumá pouze malou část vietnamského podnikání a pro pochopení celého tématu je třeba více informací.