Pojistné podvody - Černá, Adéla (2020)
Cílem bakalářské práce „Pojistné podvody“ je komplexněji pojednat o problematicepojistných podvodů, a to z pěti hlavních hledisek. Nejprve se práce zabývá pojistným podvodem jako trestným činem podle českého a německého trestního zákona a hledáním motivů k jeho páchání. Dále je práce zaměřena na osobu pachatele a na negativní ekonomické dopady pojistných podvodů. Konečně se práce soustředí na vymezení a zhodnocení možných preventivních opatření na úrovni pojišťoven, které by mohly vést ke snížení počtu spáchaných pojistných podvodů.