Pojistné podvody - Černá, Adéla; Moravec, Tomáš, 1983-; Levý, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Cílem bakalářské práce „Pojistné podvody“ je komplexněji pojednat o problematicepojistných podvodů, a to z pěti hlavních hledisek. Nejprve se práce zabývá pojistným podvodem jako trestným činem podle českého a německého trestního zákona a hledáním motivů k jeho páchání. Dále je práce zaměřena na osobu pachatele a na negativní ekonomické dopady pojistných podvodů. Konečně se práce soustředí na vymezení a zhodnocení možných preventivních opatření na úrovni pojišťoven, které by mohly vést ke snížení počtu spáchaných pojistných podvodů.
Vedoucí práce: Tomáš Moravec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses