Bezbariérový cestovní ruch ve vybrané destinaci - Erteltová, Anna; Petrů, Zdenka, 1953-; Dvořák, Antonín; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá bezbariérovým cestovním ruchem ve městě Jeseník. V teoretické části práce jsou vymezeny základní pojmy, které se vztahují k problematice sociálního a bezbariérového cestovního ruchu, osobnosti handicapovaných a jejich potřeb při tvorbě bezbariérového prostředí. V praktické části práce je provedena samotná analýza bezbariérového cestovního ruchu v Jeseníku. Konkrétně analýza zkoumá ubytovací zařízení, stravovací zařízení, dopravu a atraktivity cestovního ruchu, jakožto hlavní předpoklady pro rozvoj cestovního ruchu. Dílčí částí analýzy je návrh vhodných turistických tras. Analýza je provedena na základě metody sběru relevantních sekundárních dat a následného došetřování v podobě rozhovorů s provozovateli podniků cestovního ruchu. Získané informace jsou poté prověřovány terénním výzkumem dle Metodiky kategorizace přístupnosti objektů, tras a komunikací.
Vedoucí práce: Zdenka Petrů
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses