Integrace ortodoxních muslimek v západní Evropě - Márová, Barbora (2020)
AbstraktIntegrace ortodoxních muslimek ve Francii je specifický sociální problém současnosti. Cílem této bakalářské práce je zejména zhodnotit integraci francouzských ortodoxních muslimek ve veřejné sféře na základě statistických dat, rozhovorů a odborných či novinových článků.Práce je rozdělena do dvou částí. První část se soustředí na teoretická východiska, zabývá se postavením žen v islámu a integrační politikou Francie. Druhá část se zaměřuje na jednotlivé případy, výpovědi a statistická data, která souvisí s integrací muslimských žen ve francouzské společnosti a na které se aplikují teoretické poznatky v kontextu Francie.