Integrace ortodoxních muslimek v západní Evropě - Márová, Barbora; Müller, Karel B., 1972-; Forýtek, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
AbstraktIntegrace ortodoxních muslimek ve Francii je specifický sociální problém současnosti. Cílem této bakalářské práce je zejména zhodnotit integraci francouzských ortodoxních muslimek ve veřejné sféře na základě statistických dat, rozhovorů a odborných či novinových článků.Práce je rozdělena do dvou částí. První část se soustředí na teoretická východiska, zabývá se postavením žen v islámu a integrační politikou Francie. Druhá část se zaměřuje na jednotlivé případy, výpovědi a statistická data, která souvisí s integrací muslimských žen ve francouzské společnosti a na které se aplikují teoretické poznatky v kontextu Francie.
Vedoucí práce: Karel Müller
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses