Daňové ráje a způsoby jejich využití - Uhrová, Leona (2020)
Bakalářská práce se zabývá daňovými ráji a způsoby jejich využití. Cílem je komparace daňového zatížení ve vybraných offshorových jurisdikcích a v České republice. V teoretické části uvádím definici a charakteristiku daňových rájů, jejich vlastnosti a výhody či nevýhody, které offshore centra společnostem přinášejí. Rovněž představuji konkrétní daňové ráje a identifikuji jejich povinnosti a náležitosti. V praktické části sleduji současný vývoj počtu českých firem s vlastníkem v daňových rájích. Na modelovém příkladu pak výši daně z příjmu právnických osob v daňových rájích srovnávám s fiktivní společností v České republice.