Sociálna sieť Twitch ako prostriedok osobného brandingu - Dupkala, Michal; Čermák, Radim; Böhmová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Bakalárska práca je zameraná na tému live streamingu a to konkrétne na najpopulárnejšiu platformu dnešnej doby poskytujúcu túto službu pod názvom Twitch. Prvá kapitola sa venuje osobnému brandingu, jeho chápaniu a úlohe od vzniku až po dnešné chápanie prostredníctvom sociálnych sietí. Čitateľ bude v tejto kapitole taktiež oboznámený s potrebnými kvalitami pre úspešný osobný branding na sociálnych sieťach. V druhej kapitole je opísaný pojem user generated content, pod ktorý streaming spadá. Tretia kapitola sa už zameriava na live streaming a Twitch samotný, jeho históriu, rozhranie a možnosti. Taktiež popisuje motivácie jeho užívateľov podľa teórie užitia a uspokojenia. V štvrtej kapitole sú dôležitosti týchto motivácií skúmané na reálnych užívateľoch a na základe spracovaných dát určené, na ktoré potreby divákov sa zamerať pre spopularizovanie svojho kanálu a budovanie osobnej značky na Twitchi, čo predstavuje hlavný cieľ práce.
Vedoucí práce: Radim Čermák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses