Komparativní analýza evropských národních convention bureaus - Hejnová, Michaela (2020)
Cílem této diplomové práce je zhodnocení evropských národních Convention Bureaus v kontextu jejich fungování a jejich způsobu propagování kongresové destinace. Tohoto cíle je dosaženo pomocí komparativní analýzy Convention Bureaus vybraných šestnácti evropských zemí, které byly pro účely diplomové práce zvoleny na základě několika faktorů. Informace o Convention Bureaus byly získány kontaktováním a komunikací se zástupci jednotlivých agentur a z veřejně dostupných webových stránek. Dílčími cíli práce jsou kategorie, které se zabývají cíli, funkcemi, marketingovými aktivitami, způsoby vzdělávání a lokální podpory organizátorů a členů jednotlivých Convention Bureaus. Všechny vybraná Convention Bureaus jsou vzájemně porovnávána v jednotlivých kategoriích. V závěru práce jsou poté zvolené kategorie zhodnoceny a na jejich základě jsou zhodnoceny odlišné principy fungování Convention Bureaus a způsoby propagace destinace. Diplomová práce může sloužit Czech Convention Bureau jako průzkum trhu jejich nejvýznamnějších a nejpodobnějších konkurentů a zároveň může být využita jako inspirace k tvorbě webových stránek a restrukturalizaci ke které právě teď v Czech Convention Bureau dochází.