Vliv rozvoje mobilního internetu na eTourism - Raisová, Kateřina (2020)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit, jaký vliv má mobilní internet a jeho rozvoj na oblast cestovního ruchu, konkrétně na eTourism neboli elektronický trh cestovního ruchu. Vznik informačních a komunikačních technologií přináší mnoho příležitostí pro nespočet odvětví, zejména cestovní ruch je těmito technologiemi silně ovlivněn a díky rozvoji internetu se současně s ním také vyvíjí. Práce analyzuje především na jaké úrovni jsou předpoklady pro další rozvoj a do jaké míry jsou využívány. Analýza poskytuje poznatky o využívání mobilního internetu, spotřebním chování účastníka cestovního ruchu, jeho míře integrace moderních technologií do procesu cestování a příležitosti pro budoucí rozvoj v této oblasti. Součástí práce je formulace dvou výzkumných otázek: zda je využívání mobilního telefonu v eTourismu podmíněno velikostí objemu čerpaných dat a jestli je adaptabilita novým technologiím závislá na věkové kategorii spotřebitele. Bylo provedeno také vlastní dotazníkové šetření, které doplnilo analýzu a zodpovědělo výzkumné otázky.