Nezaměstnanost a dosažené vzdělání - analýza - Harudová, Magdalena (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou vztahu nezaměstnanosti a úrovně dosaženého vzdělání obyvatelstva. Okrajově se dotýká i dalších vlivů působících na míru nezaměstnanosti v České republice i v jednotlivých krajích. Využívaná data jsou získaná z databáze Českého statistického úřadu. Jedná se tak o sekundární data získávaná za pomoci metody data mining, jejichž analýza probíhala v programu MS Excel. Cílem práce je zjistit, zda existuje závislost mezi nezaměstnaností a vzděláním v České republice.