Silné a slabé stránky financování sociálního zabezpečení v České republice - Selifanova, Mariia; Kačírková, Eliška; Chvátalová, Iva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Bakalářská práce se zabývá soustavou sociálního zabezpečení ČR a věnuje se analýze financování konkrétních subsystémů soustavy. Cílem práce je určit silné a slabé stránky systému financování sociálního zabezpečení České republiky, a to na základě rozboru nástrojů financování systému a faktorů ovlivňujících hospodaření jednotlivých subsystémů soustavy a analýzy příjmů a výdajů těchto subsystémů. Bakalářská práce je členěná do čtyř kapitol. První kapitola vysvětluje nejdůležitější pojmy v rámci sociálního zabezpečení: sociální politiku, sociální zabezpečení a sociální události. Druhá kapitola se zabývá popisem soustavy sociálního zabezpečení v ČR, rozděluje soustavu na pojistný a nepojistný pilíře a také uvádí způsoby financování sociálního zabezpečení. Třetí a čtvrtá kapitoly se věnují hospodaření konkrétních subsystémů obou pilířů soustavy sociálního zabezpečení ČR a analyzují silné a slabé stránky jejích financování a plní tím cíl práce.
Vedoucí práce: Eliška Kačírková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses