Marketingová strategie firmy Coca Cola v České Republice - Pimek, Cyril; Filipová, Vladimíra; Volfová, Jitka, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Bakalářská práce se zabývá marketingovou strategií firmy Coca Cola na českém trhu. Teoretická část zahrnuje obecný popis marketingu, marketingového mixu, typů médií a popis společnosti jak z historického hlediska, tak v současnosti. V rámci práce bylo provedeno dotazníkové šetření, které mělo za cíl zjistit charakteristiky nákupního chování respondentů v oblasti kolových nápojů, jejich názor na současnou podobu marketingové komunikace společnosti a jejich reakce na negativní dopad výroby společnosti na lidské zdraví spotřebitelů a životní prostředí. Cílem této práce je uvést čtenáře do teorie problematiky marketingu a následné navrhnutí změn a zlepšení dosavadní marketingové strategie na základě výsledků dotazníkového šetření. Výsledkem bylo mimo jiné zjištění, že respondenti by byli ochotni nápoje Coca-Cola kupovat více, pokud by se negativní dopady výroby těchto nápojů na lidské zdraví spotřebitelů a životní prostředí zmírnily.
Vedoucí práce: Vladimíra Filipová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses