Využití procesního řízení pro analýzu životního cyklu produktu - Jelínek, Michal; Vašíčková, Veronika; Přibil, Jiří, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2020)
Cílem této bakalářské práce je popis a analýza procesů životního cyklu produktu ve vybrané obchodní organizaci a aplikace procesního řízení na zajištění těchto aktivit. Pro tuto práci byla stanovena výzkumná otázka: Je pro životní cyklus produktu významné procesní řízení a je možné uplatnit reengineering procesů k jeho optimalizaci? Pomocí kvalitativního výzkumu je na základě sesbíraných informací postaven model procesu listování produktu (zavedení produktu do prodeje v obchodní firmě). Model je sestaven v aplikaci MS Visio 2013 s využitím základních grafických prvků procesních diagramů. Výzkum slouží také jako zdroj informací o problémech, se kterým se jeho účastníci nejčastěji potkávají. Po popisu procesů a vytvoření modelu je druhou fází analýza pro-cesu a identifikace neefektivních míst, které vedou k návrhu na zlepšení vybraného procesu. V procesu byla nalezena řada problémových míst týkající se řízení procesu a procesních rolí, ale také některé zdroje neefektivity a nevyhovující informační systém. Návrhem na optimalizaci je soubor aktivit a úprav procesu zpracovaný do podoby zlep-šovacího projektu.
Vedoucí práce: Veronika Vašíčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses