Potenciál gastronomických akcí v České republice - Coufalová, Klára (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá gastronomickými akcemi a festivaly v České republice. Primárním cílem práce je zhodnotit celkovou spokojenost návštěvníků s nabídkou kulinářských akcí a rovněž zjistit, které akce na českém trhu návštěvníkům chybí. Sekundárním cílem práce je po zhodnocení předností a nedostatků podat doporučení, v jakých oblastech by se gastronomické akce v České republice mohly do budoucna rozvíjet. Pro splnění stanovených cílů v této práci slouží kvantitativní výzkum provedený formou dotazníkového šetření a následná analýza získaných dat. Bakalářská práce je rozdělena do tří částí, které jsou dále členěny do kapitol a podkapitol. V první části práce jsou vymezeny základní pojmy a je podán ucelený pohled na gastronomický cestovní ruch. Druhá část práce se zaměřuje na celkovou nabídku gastronomických akcí a festivalů v České republice. Poslední část práce je věnována provedenému výzkumu a analýze získaných dat a rovněž jsou zde zahrnuty závěry z šetření a stanovená doporučení pro budoucí rozvoj kulinářských akcí v České republice.