Zhodnocení spokojenosti pacientů vybrané zubní ordinace - Urbanová, Eliška; Kandilaki, Daniela, 1985-; Bednářová, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2020)
Cílem bakalářské práce je zhodnocení spokojenosti pacientů zubní ordinace z pohledu pacienta. Vybranou ordinací byla zubní ordinace, která poskytuje služby dentální hygieny, ale zejména ortodoncie. Názory pacientů byly zjišťovány prostřednictvím dotazníkového šetření, které probíhalo v rámci pravidelných kontrol pacientů. Dotazník byl sestaven s ohledem na předem stanovené oblasti spokojenosti. S využitím popisné statistiky byla nasbíraná data vyhodnocena a následně graficky zpracována. Výsledky šetření ukazují, že pacienti jsou v daných oblastech spokojeni. Nicméně byly pozorovány rezervy v informování pacientů o průběhu léčby a o cenách za léčbu. Zlepšení spokojenosti pacientů ve zkoumaných oblastech zvýší cílené informování pacientů lékařem, vymezení prostoru pro dotazy pacientů při představování cenové kalkulace a také pravidelná školení personálu.
Vedoucí práce: Daniela Kandilaki
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses