Rozdílnost managementu v e-commerce a kamenných prodejnách - Šimonek, Adam (2020)
Cílem této práce bylo definovat rozdíly mezi managementem kamenných prodejen a e-shopů a tyto rozdíly ověřit na názorech manažerů v praxi. Nejprve tedy byly roze-brány charakteristiky kamenné prodejny a e-shopu a jednotlivé oblasti, které jsou v těchto místech prodeje řízeny. Následně byly z těchto informací formulovány roz-díly a otázky a byla sestavena škála, která sloužila k otestování názorů manažerů v praxi. Sběr dat proběhl pomocí dotazníku u manažerů kamenných prodejen i e-shopů v České republice. V práci jsou prezentována zjištěná data a statisticky otesto-vány hypotézy. V práci se podařilo potvrdit všechny hypotézy, a tím potvrdit odliš-nost názorů manažerů kamenných prodejen a e-shopů na rozdíly mezi těmito dvě-ma místy prodeje. Práce je strukturována podle 4P marketingu.