Finanční bilance domácností - Gottwald, Michal; Bartošová, Jitka; Přibyl, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2020)
Cílem této práce je posouzení finanční bilance domácností a způsobů, jak s nimi co nejlépe nakládat pro splnění cílů, kterými jsou získání vlastního bydlení s pomocí hypotečního úvěru, zajištění dostatečného množství finančních prostředků na penzi, tvorba rezervy v případě nenadálých výdajů a finanční pomoc dětem pro vstup do dospělého života. Za tímto účelem je v práci vypracován přehled investičních prostředků, které jsou domácnostem běžně k dispozici. V práci je čerpáno z dat Českého statistického úřadu, konkrétně statistiky rodinných účtů. V této práci jsou domácnosti rozděleny na kvintily podle jejich průměrných čistých ročních příjmů. Pomocí analýzy těchto dat a investičních prostředků dochází k vypracování konkrétních postupů, jak cíle naplnit. Výstupem je, že všechny domácnosti jsou v rámci svých možností schopny tyto cíle naplnit. Jedinou výjimkou je 20 % domácností s nejnižšími příjmy, které mají potíže zachovat si kladnou finanční bilanci i bez plnění těchto cílů.
Vedoucí práce: Jitka Bartošová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses