Vybrané faktory ovlivňující trh financování bydlení - Svoboda, Jakub; Kielar, Petr, 1965-; Pastiranová, Olga; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato diplomová práce se zaměřuje na vybrané faktory, které mohou mít vliv na nově poskytované hypoteční úvěry. Hypoteční úvěry byly vybrány jako druh úvěrů s největším podílem na celkovém zadlužení domácností v České republice, a tím pádem i jako druh úvěrů s velkým vlivem na finanční a bankovní sektor. V empirické části práce je na základě věcných úvah doplněných o grafickou analýzu zkoumán vliv jednotlivých vybraných faktorů. Tyto vlivy jsou dále v empirické části zkoumány pomocí ekonometrického modelu. Model má za cíl potvrdit, případně vyvrátit, vlivy vybraných faktorů vyplývajících z věcných úvah. Výstupy z věcných úvah a modelu jsou shrnuty v závěru do přehledné tabulky.
Vedoucí práce: Petr Kielar
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses