Současné trendy ekonomické diplomacie v Uzbekistánu - Daminov, Sangar (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem ekonomické diplomacie. Jejím cílem je zmapovat současnou situaci týkající se ekonomické diplomacie v Uzbekistánu s ohledem na významné změny, které se uskutečnily s nástupem do prezidentské funkce Šavkata Mirzijojeva. Dílčím cílem je vymezit hlavní problémy a perspektivy vývoje ekonomické diplomacie Uzbekistánu. První část práce metodou literární rešerše zkoumá teoretická východiska spojená s ekonomickou diplomacií, její definicí, funkcemi, aktéry a nástroji. Druhá část práce se věnuje analýze uzbecké ekonomické diplomacie, konkrétně pak stávající politické situaci v zemi, aktérům ekonomické diplomacie a jejímu možnému vývoji. Na konci práce je provedena SWOT analýza pro vymezení silných a stránek jakož i příležitostí a hrozeb v oblasti ekonomické diplomacie.