Současné trendy ekonomické diplomacie v Uzbekistánu - Daminov, Sangar; Peterková, Jana, 1971-; Moric, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem ekonomické diplomacie. Jejím cílem je zmapovat současnou situaci týkající se ekonomické diplomacie v Uzbekistánu s ohledem na významné změny, které se uskutečnily s nástupem do prezidentské funkce Šavkata Mirzijojeva. Dílčím cílem je vymezit hlavní problémy a perspektivy vývoje ekonomické diplomacie Uzbekistánu. První část práce metodou literární rešerše zkoumá teoretická východiska spojená s ekonomickou diplomacií, její definicí, funkcemi, aktéry a nástroji. Druhá část práce se věnuje analýze uzbecké ekonomické diplomacie, konkrétně pak stávající politické situaci v zemi, aktérům ekonomické diplomacie a jejímu možnému vývoji. Na konci práce je provedena SWOT analýza pro vymezení silných a stránek jakož i příležitostí a hrozeb v oblasti ekonomické diplomacie.
Vedoucí práce: Jana Peterková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses