Podnikatelský plán insolvenčního správce - Ostárek, Matěj (2020)
Cílem diplomové práce je vytvořit podnikatelský plán insolvenčního správce, který bude sloužit jako podkladový materiál pro zájemce o výkon této praxe. Úvod je věnován charakteristice pojmů, vymezení obsahu samotného podnikatelského plánu a způsobu výpočtu odměny správce u různých druhů řízení. Druhá část se zaměřuje na samotnou praxi insolvenčního správce. Práce je vytvořena jako samostatný podnikatelský plán. Zvláštní důraz je kladen na finanční část, ve které je vybráno několik insolvenčních správců a jsou zkoumány počty a druhy případů. Na základě odměn za jednotlivé případy jsou určeny i pravděpodobné příjmy, které jsou v závěru konfrontovány s povinnostmi, které musí insolvenční správce splňovat. Praxe insolvenčního správce je doporučena jako doplňková činnost. V případě insolvenčního správce se zvláštním oprávněním jako samostatná činnost.