Ocenění Air Bank, a.s. - Suska, Pavel (2020)
Cílem této diplomové práce je ocenění Air Bank, a.s. Práce je členěna do dvou částí na teoretickou a empirickou. V první části jsou formulována specifika bank pro účely oceňování včetně popisu a analýzy jednotlivých metod oceňování komerčních bank a možnosti jejich využití. Ve druhé části je uvedena stručná charakteristika Air Bank, a.s. Dále je zpracována finanční a strategická analýza banky včetně sestavení finančního plánu. V závěru práce je provedeno samotné ocenění vybranými oceňovacími metodami a stanovení výsledné hodnoty.