Uplatnění principů štíhlé výroby ve společnosti BNM Autoelektronika - Homolka, Jakub; Černá, Anna, 1954-; Váchová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2020)
Cílem diplomové práce je na základě analýzy konkrétní výrobní linky ve společnosti BNM Autoelektronika vyhodnotit současný stav implementovaných metod štíhlé výroby. V případě implementace metod byla provedena analýza současného stavu, případně navržena opatření managementu společnosti. Pokud metoda štíhlé výroby nebyla implementována, bude detailně popsána implementace na výrobní lince. Teoretická část čtenáře seznámí s historií štíhlé výroby, počínaje Whitneyho zaměnitelností komponent, přes Henryho Forda, až k vytvoření Toyota Production System v Japonsku. Dále bude detailně popsán zmiňovaný Toyota Production System, popsány základní metody štíhlé výroby a v krátkosti představeny problémy, které mohou nastat při implementaci principů štíhlé výroby. Hlavním jádrem této diplomové práce bude praktická část a analýza jednotlivých metod štíhlé výroby na dané výrobní lince a na závěr budou určeny konkrétní doporučení managementu společnosti.
Vedoucí práce: Anna Černá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses