Transparentnost obecně prospěšných společností - Holec, Tomáš (2020)
Jeden z hlavních cílů bakalářské práce spočívá v definování pojmutransparentnost, na což následně navazuje provedená analýza zveřejňování vybranýchinformací u obecně prospěšných společností. Bakalářskou práci tvoří dvě části. Prvníčást se detailně věnuje definici obecně prospěšné společnosti a transparentnosti.V rámci definování pojmu transparentnost se zaměřuje nejen na kritéria, která jsouzákonem určená jako povinná, ale i na taková kritéria, která by měla být zveřejňovánadobrovolně. Druhá část bakalářské práce se věnuje analýze zvolených kritériítransparentnosti na náhodně vybraném vzorku obecně prospěšných společností.Výsledky této analýzy jsou v závěru zhodnoceny.