Transparentnost obecně prospěšných společností - Holec, Tomáš; Jošt, Marek; Šindelář, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Jeden z hlavních cílů bakalářské práce spočívá v definování pojmutransparentnost, na což následně navazuje provedená analýza zveřejňování vybranýchinformací u obecně prospěšných společností. Bakalářskou práci tvoří dvě části. Prvníčást se detailně věnuje definici obecně prospěšné společnosti a transparentnosti.V rámci definování pojmu transparentnost se zaměřuje nejen na kritéria, která jsouzákonem určená jako povinná, ale i na taková kritéria, která by měla být zveřejňovánadobrovolně. Druhá část bakalářské práce se věnuje analýze zvolených kritériítransparentnosti na náhodně vybraném vzorku obecně prospěšných společností.Výsledky této analýzy jsou v závěru zhodnoceny.
Vedoucí práce: Marek Jošt
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses