Analýza studentů ekonomicky zaměřených fakult veřejných vysokých škol - Eliášová, Simona (2020)
Bakalářská práce se zabývá analýzou studentů vybraných ekonomicky zaměřených veřejných vysokých škol. K analýze je použita popisná statistika, na základě které je porovnáván vývoj počtu studentů jednotlivých fakult s vývojem počtu obyvatel České republiky ve věku 19 – 25 let. Dále je analyzován poměr mezi počty přihlášených a zapsaných studentů. Poslední výzkumná otázka se věnuje krajské příslušnosti studentů z jednotlivých fakult. Data pro analýzu jsou získána především z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a Českého statistického úřadu.