Analýza Self-service BI v různých prostředích a nástrojích - Novotný, Pavel; Pour, Jan; Čermák, Radim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou self-service business intelligence nástrojů Microsoft Power BI, Tableau a SAP Analytics Cloud v podmínkách implementace úlohy analýzy skladů. Vzhledem k rostoucímu objemu společnostmi denně zpracovávaných dat je na tuto oblast nástrojů kladen stále větší důraz a výběr vhodného analytického nástroje je kritický pro efektivní podporu rozhodování business uživatelů.Práce jednak popisuje samotné principy business intelligence, self-service business intelligence, charakterizuje současný trh analytických a BI nástrojů, v dalších částech se pak věnuje návrhu řešení úlohy analýzy skladů formou dimenzionálního a datového modelu. Samotné řešení je implementováno v daných nástrojích, přičemž u každého z nich jsou popsány jeho možnosti a funkcionality z různých hledisek, např. konektivita k datovým zdrojům, možnosti vizualizace dat aj. Následně tato práce na základě definovaných kritérií jednotlivé nástroje vpodmínkách implementované úlohy hodnotí.
Vedoucí práce: Jan Pour
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses