Mzdová nerovnost v ČR - Poskočil, Ondřej; Votava, Libor; Mášová, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2020)
Hlavním cílem této práce je zjistit, zda je na území České republiky mzdová nerovnost. Tento cíl jsem si dále rozdělil na tři dílčí cíle a zkoumám je na úrovni krajů. V prvním se zaměřuji na to, zda na mzdovou nerovnost a na průměrnou mzdu mezi jednotlivými kraji má vliv nezaměstnanost. Ve druhém cíli zkoumám, zda má na tuto nerovnost vliv HDP a ve třetím cíli se snažím zjistit, zda nerovnost a mzdu nějak ovlivňuje ekonomická aktivita. Všechny tyto cíle se snažím zjistit na základě statistických analýz. Z jednotlivých analýz jsem vyzkoumal, že na mzdovou nerovnost mezi jednotlivými kraji ovlivňují každý z těchto tří ekonomických ukazatelů jiným způsobem. Zjistil jsem, že na mzdovou nerovnost mezi kraji má vliv HDP, v pěti krajích na ni má vliv ekonomická aktivita, ale nezaměstnanost ji už neovlivňuje.
Vedoucí práce: Libor Votava
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses