Marketingový význam budování značky se smyslem - Kománková, Eliška (2020)
Diplomová práce se zabývá budováním značky se smyslem. Cílem diplomové práce je zjistit, zda je pro českého spotřebitele důležité, aby značky měly hlubší smysl a jaký to má vliv na jejich nákupní chování. Cílem je také zanalyzovat novou marketingovou komunikaci značky Hellmann’s a navrhnout kroky k jejímu zlepšení. Teoretická část přibližuje základní pojmy z oblasti budování značky a marketingové komunikace a představuje dosavadní výzkumy a poznatky o značkách se smyslem. Praktická část rozebírá trh stolních omáček, představuje značku Hellmann’s a přibližuje její novou marketingovou komunikaci se smyslem pomocí expertních rozhovorů. V praktické části lze nalézt výsledky kvantitativního výzkumu, který naznačil vysokou významnost budování značek se smyslem.