Implementace chatbota pro VŠE - Navrátil, Daniel (2020)
Diplomová práce se zabývá implementací chatbota pro Vysokou školu ekonomickou v Praze. Hlavním cílem práce je návrh a implementace pilotního projektu chatbota, který umožní studentům získávat relevantní akademické informace na jednom místě a v reálném čase. Chatbot je také schopný zaznamenávat uskutečněné konverzace a představuje nový způsob zisku relevantních informací pocházejících přímo od studentů, díky čemuž umožňuje identifikovat potenciální mezery v dostupných informacích. Práce je rozdělena na tři části, přičemž nejprve se věnuje komentované rešerši akademických prací, úvodu do technologie chatbotů, jejich historickému vývoji, základní kategorizaci a konkrétním příkladům. Druhá část je zaměřena na specifikaci domény, analýzu trhu dostupných open-source řešení a analýzu požadavků definovaných jak školou, tak i samotnými studenty. V poslední části je pak chatbot navržen, dle návrhu implementován a nasazen na veřejně přístupné prostředí dostupné pro všechny uživatele. V závěru práce je věnována podkapitola zpětné vazbě od uživatelů.