Spoločenská zodpovednosť v podnikaní v medzinárodnom holdingu (zameranie na český kontext) - Lukáčová, Bianka (2020)
Táto záverečná práca je venovaná konceptu spoločenskej zodpovednosti podnikania, CSR. Spoločenská zodpovednosť bola v podnikaní prítomná už v dávnej minulosti. V 20. storočí jej však odborníci začali venovať špeciálnu pozornosť a dnes je štandardnou šúčasťou podnikateľskej činnosti menších, aj nadnárodných spoločnotí. Prvá časť práce je orientovaná na teoretické vymedzenie spoločenskej zodpovednoti, definícii a prináša štrukturovaný prehľad oblastí, ktorým sa CSR spoločnosti venuje. Taktiež prináša teoretický náhľad pre implemnetáciu a vhodnú komunikáciu CSR aktivít. Empirickú časť som vytvorila v spolupráci s firmou podnikajúcou vo finančnom sektore. Skúmala som postupy firmy pri realizácii CSR aktivít. Kľúčovým prínosom tejto práce sú odporúčania pre firmu, ktoré by mali zefektívniť jej CSR postupy. Odporúčania nájdeme v závere empirickej časti práce.