Spoločenská zodpovednosť v podnikaní v medzinárodnom holdingu (zameranie na český kontext) - Lukáčová, Bianka; Müller, Karel B., 1972-; Bobková, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Táto záverečná práca je venovaná konceptu spoločenskej zodpovednosti podnikania, CSR. Spoločenská zodpovednosť bola v podnikaní prítomná už v dávnej minulosti. V 20. storočí jej však odborníci začali venovať špeciálnu pozornosť a dnes je štandardnou šúčasťou podnikateľskej činnosti menších, aj nadnárodných spoločnotí. Prvá časť práce je orientovaná na teoretické vymedzenie spoločenskej zodpovednoti, definícii a prináša štrukturovaný prehľad oblastí, ktorým sa CSR spoločnosti venuje. Taktiež prináša teoretický náhľad pre implemnetáciu a vhodnú komunikáciu CSR aktivít. Empirickú časť som vytvorila v spolupráci s firmou podnikajúcou vo finančnom sektore. Skúmala som postupy firmy pri realizácii CSR aktivít. Kľúčovým prínosom tejto práce sú odporúčania pre firmu, ktoré by mali zefektívniť jej CSR postupy. Odporúčania nájdeme v závere empirickej časti práce.
Vedoucí práce: Karel Müller
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses