III. pilier dôchodkového zabezpečenia vo vzájomnej komparácií Českej a Slovenskej republiky - Bujňáková, Klaudia; Vopátek, Jiří; Dvořák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2020)
V dnešnej dobe existujú rôzne možnosti sporenia si na dôchodok. Je to naozaj aktuálna téma práve kvôli demografickému starnutiu spojenému s nízkymi dôchodkami. Jednou z možností sporenia si na obdobie v poproduktívnom veku je III. pilier, ktorým sa zaoberá aj táto bakalárska práca. Krajiny, ktoré ponúkajú spôsob sporenia pomocou III. piliera, majú isté rozdiely v systéme fungovania, no cieľ majú spoločný. Táto práca zob-razuje komparáciu III. piliera Českej a Slovenskej republiky. Každý z daných systémov má svoje výhody a nevýhody, na ktoré je v práci poukázané. Na ich základe sú navrhnu-té odporúčania pre zlepšenie III. piliera v porovnávaných krajinách.
Vedoucí práce: Jiří Vopátek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses