Přístupy vybraných měst v ČR v rámci realizace smart city se zaměřením na odpadové hospodářství - Skarabellová, Karolína; Vopátek, Jiří; Syrovátka, Oldřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2020)
Tato bakalářská práce se věnuje vymezení konceptu smart city a využití chytrých technologií v odpadovém hospodářství, a to zejména při sběru odpadu. Cílem baka-lářské práce je zhodnotit provoz chytrých košů na území vybraných měst – Pracha-tic, Hradce Králové, Prahy 5 – Anděl a Prahy 17 a provést jejich analýzu odpadu. Práce přináší odpovědi na výzkumné otázky týkající se ekologické stránky chytrých košů a ekonomické stránky ve vazbě k účelnosti, hospodárnosti a efektivnosti pro-vozu chytrý košů ve vybraných městech. Stanovuje výhody a nevýhody chytrých košů, jejich příležitosti a rizika. Přináší doporučení pro provoz chytrých košů, která povedou k omezení jejich slabých stránek. Tato doporučení byla provedena na zá-kladě analýzy provozu chytrých košů ve vybraných městech.
Vedoucí práce: Jiří Vopátek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses