Optimalizace procesu sekvencování dílů pro montáž ve firmě Autoplast. - Routa, Marek (2020)
Tato diplomová práce se zabývá touto problematikou optimalizace procesu interní logistiky ve výrobní firmě z prostředí automotive. Cílem bylo dosáhnout snížení nákladů. Za tímto účelem byla diplomová práce zpracována jako praktická aplikace metodiky DMAIC na vybraný proces. Teoretická část přibližuje podstatu procesů a zvolenou metodiku jejich optimalizace. Následně je dle této metodiky vypracován v praktické části konkrétní návrh optimalizovaného procesu, který na základě srovnání oproti původnímu procesu přináší firmě průměrné roční snížení nákladů na jeho obsloužení téměř 10 mil Kč, doprovázené zvýšenou efektivitou.