Financovanie a riadenie vybraných vysokých škôl - Chlebuš, Jakub (2020)
Diplomová práca porovnáva hlavné vedúce pozície na verejných vysokých školách v ČR, na Slovensku a v Rakúsku. Začiatok práce je venovaný terciárnemu vzdelávaniu, miere návratnosti do vzdelávania a hodnoteniu kvality vysokých škôl. Ďalej nasleduje popis štruktúry vysokého školstva vybraných krajín, obsahová analýza národných dotačných politík a kvantitatívna komparácia výdajov do terciárneho vzdelávania. V poslednej časti sú vypracované profily deviatich vybraných verejných vysokých škôl a ich komparatívne zhrnutie.